Hoppa till sidans innehåll

Historik


ASS, After School Sports

Under vt 2007 var det ett gäng killar som blev väldigt intresserade av redskapsgympa och framför allt trampett. De hoppade över plintar och bockar på nya sätt, sprang uppför väggarna och gjorde baklänges volter… I och med detta myntades uttrycket Jibbgympa. Eftersom alla gympatimmar inte kunde gå till det här, startade vi en träning efter skolan. Det var inte traditionell redskapsgympa med sträckta vrister och noggrannhet. Nej, det här var mer fritt och mer som att jibba på skidor eller snowboard. 

 

Vi hade en bejublad uppvisning i lilla gympasalen och givetvis var det fler som ville träna jibbgympa. Själva uttrycket ASS kom till, då man på en Idrottlyftsansökan behöver ett projektnamn. I skolorna i USA har man After School Sports och inspirerad därifrån så fick det bli det namnet.

 

Men det dröjde inte länge fören vi utvidgade ASS till mer än bara jibbgympa. Vi hade dansgrupper, bandyträning och redskapsgympa. Vi höll på med det som barnen tyckte var roligt! ASS vill erbjuda mer idrott/gymnastik till alla barn här i vår byggd. Barnen skall kunna vara med utan att behöva bli skjutsad av föräldrar och istället lätt kunna ta en senare buss hem. ASS håller verkligen hallen levande på eftermiddagarna och de är ju Sälens framtid som tränar. Flera ungdomar var också ledare inom ASS, exempelvis Filippa Hoffman, som gjorde ett enastående arbete genom att en dag i veckan leda en dansgrupp från år 3-6.

 

På grund av omlagda scheman och tyvärr lite för lite tid till mycket vilja är det nu ingen som driver ASS längre. Men grunden är lagd och begreppen inarbetet så dyker det upp någon som vill dra igång detta igen är det bara att köra! Det behövs en ansvarig som kan hålla i alla trådar men sen finns det mymcket hjälp av både ungdomar och föräldrar! 

 

Text: Catta Hjort

 

(Textredigering: Felicia Ahlbin)

Uppdaterad: 10 JUN 2014 16:27 Skribent: Linda Eriksson

största arrangör 

Sälenfjällen logo

 

Årliga arrangemang

Formtoppen

 

KotH

 

Sälens IF Sponsorer

Vasaloppet

Transtrands Besparingsskog

ICA Sälen

 

   
 ICA Lindvallen

 

Malungs Elnät 

Skarptegen Leonarden logga
STÖTEN
FASAB

 Brändholms

Sälenbuss
   

 

 

  

 

 

  

Postadress:
Sälens IF
Vasaloppsstarten
78068 Transtrand

Besöksadress:
Vasaloppsstarten
78068 Transtrand

Kontakt:
Tel: 0280593060
E-post: This is a mailto link

Se all info