Mer om funktionärsuppdrag och f-verktyget!

Nu blir det enklare!

Nu har vi möjlighet att använda oss av Vasaloppets funktionärsverktyg fullt ut. Systemet har ju funnits ett par år men det har nu gjorts om ordentligt så nu tror vi att det ska fungera. Visst kan det vara ovant i början så var beredd på lite frustration och tandagnissel till en början men har man bara tillgång till en dator eller en smartphone så ska det på sikt bli enklare och bättre för alla inblandade.

Får du problem så kontakta Susanne Eriksson, This is a mailto link eller 070-257 60 22.

När du registrerat dig i funktionärsverktyget kommer du också att hitta olika erbjudanden till dig som funktionär. T.ex: förmånliga erbjudanden från våra sponsorer och leverantörer och mycket annat.

Registrera dig! – Många har redan gjort det tidigare men nu ska vi försöka få in alla! En sista möjlighet är att klubbadministratören, Maria eller Mats, lägger in dig i systemet men då är ju risken större att det blir felaktiga uppgifter, exempelvis mailadress, mobil nummer mm.

Möjlighet att välja uppdrag

Alla har nu till en början möjlighet att välja uppdragspass. Först till kvarn… men för att det inte ska bli ”hela havet stormar” så rekommenderar vi att du tar de uppdragspass som du brukar ha/ haft tidigare. Men är det något som du vantrivts med eller gärna skulle vilja göra istället så finns nu möjligheten att byta.

Är du redan registrerad? Välkommen att logga in via: http://funktionar.vasaloppet.se

Eller nyregistrera dig i Sälens IFs eget klubbrum via denna länk:

Kontaktperson 1                                Kontaktperson 2
NN                                                     Maria Lundin
This is a mailto link                                This is a mailto link
Kansli: 0280-59 30 60                       Kansli: 0280-59 30 60

Vanliga frågor och svar
• Vilka är fördelarna för mig att använda verktyget?
Förutom att bemanningen och administrationen går smidigare så kommer du som funktionär att få erbjudanden från Vasaloppet och dess sponsorer, förmånliga kläd- och skiderbjudanden mm.

• Måste man vara klubbmedlem för att registrera sig?
Nej det behövs inte.

•Hur gör jag om jag inte har en dator eller smartphone?
Kontakta Maria så registrerar hon dig och tilldelar dig uppgifter.

•Vad händer om jag vill ta med en kompis som inte är registrerad eller ens är medlem i klubben?
1. Först och främst – be kompisen registrera sig själv.
2. I andra hand kontakta Maria som registrerar personen.
3. Ta med kompisen ändå – nackdelen är att det kan bli ”onödigt många” på uppgiften och att klubben inte får någon ersättning för kompisen.

• Hur många pass måste jag göra?
Sälens IF har tagist beslutet att varje familj med 1 aktiv gör 4 st Vasaloppsuppdrag, familj med flera aktiva 5st uppdrag. Två görs på sommaren och två på vintern, de som gör 5 pass väljer fritt det sista sommar eller vinter.

• Hur många pass får jag göra?
Det finns ingen övre gräns. Det är ju oftast fantastiskt kul att vara Vasaloppsfunktionär. Jobba så mycket som du orkar utan att livspusslet krackelerar och humöret sjunker.

• Vad händer om jag inte sätter upp mig på några uppdragspass?
Då blir du tilldelad uppgifter av föreningens administratörer.

• Jag kan inte vara med alls i Vasaloppets vintervecka i år. Hur gör jag?
Kontakta administratör Maria.

• Om jag vill ta ett nytt pass?
Gå bara in på ett ledigt pass och bekräfta att du kommer.

• Om jag vill stryka mig från ett pass?
Gå in och ta bort dig från aktuell uppgift. Platsen blir då ledig för någon annan att boka in sig på, antingen helt frivilligt eller också skickar administratören en uppmaning/fråga till någon annan att ta ”ditt” pass.

• Om jag vill byta pass, hur gör jag då?
En kombination av ovanstående. Stryk ditt pass lägg in dig på ett annat.

• Kan jag se vilka jag jobbar tillsammans med?
Ja. Gå in på aktuellt pass så ser du vilka som är uppsatta.

• Kan jag se vilka pass en annan klubbmedlem har?
Nej inte än, just nu kan bara administratören göra det

• Vad är mitt användarnamn?
Din e-postadress är ditt användarnamn.

• Jag har glömt mina inloggningsuppgifter, hur gör jag?
Klicka på rutan ”Glömt lösenord” på inloggningssidan så skickas nytt lösenord till din e-postadress.

Uppdaterad: 07 JUN 2018 14:31

största arrangör