Nyheter från DF

Nu skapar vi sommarminnen

(2019-07-15 16:05)
Dalarnas Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna har semesterstängt från 8 juli, vi hälsar dig välkommen åter 5 augusti.

Samsyn mellan idrotterna

(2019-07-15 13:05)
Lagidrotterna och andra idrotter, har svårt att rekrytera spelare/aktiva och även få tränare i vissa åldersgrupper. Vi når inte alla barn och vi "konkurrerar" ofta om samma barn. För att våra barn fortsatt ska ha ett brett idrottsutbud så måste vi bö

"Jag vill få bort tanken att det är svårt och komplicerat" En föreläsning med Måns Lööf som ger inspiration, tips och råd om hur man bemöter barn och ungdomar med speciella behov.

Ta med kompisarna eller familjen! En perfekt aktivitet om man vill testa något nytt, att jämföra med frisbeegolf eller bangolf.

En grundkurs i jämställdhet och inkludering som berör alla diskrimineringsgrunder: kön, sexuell läggning, könsidentitet och uttryck, ålder, etnisk bakgrund, funktionsförmåga, religion och annan trosuppfattning samt social bakgrund/klass.

Dalarnas Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna kommer att gå med i paraden. Vi hoppas att fler idrottsföreningar och förbund vill stötta HBTQ-rörelsen och vill följa med oss.

"Att ha goda förebilder är viktigt i livet, det gäller både läsandet och idrotten."

LOK-stöd

(2019-07-04 12:54)
Vi påminner om att ansökan till statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) för aktiviteter bedrivna under våren 2019, ska vara inskickad senast den 25 augusti 2019.

Fredrik Ericsson intervjuad om vår unika elitmiljö som hjälper cyklister nå nya mål.

Hur kan vi träna för att i så stor utsträckning som möjligt undvika skador?

Gustav Sundh, har ett mycket bra recept som han delade med sig av vid en föreläsning inför 120 pedagoger och representanter från skolledningen. Intresset för föreläsningen var enormt stort. När man lyssnar till Gustav förstår man varför.

Det går fortfarande bra att redovisa verksamhet till SISU.

Folksam Ledarcamp

(2019-07-01 16:30)
11-13 oktober 2019 genomförs Folksam Ledarcamp, ett läger som inspirerar och stimulerar unga ledare, 16–25 år, att fortsätta utvecklas inom idrotten. Föreningar i Dalarnas och Gävleborgs distrikt – har ni någon/några unga ledare som stämmer in på...

Vi välkomnar idrottsföreningar till en information- och inspirationsträff, du får träffa representant från Vansbro Kommun och idrottskonsulenter från Dalaidrotten.

Vi vill att du som tränare ska få ett bra stöd, känna dig trygg och bli inspirerad till att skapa egna träningar där de aktiva mår bra, har roligt och utvecklas.

största arrangör

Sälenfjällen logo